Multicare X højteknologisk intensivseng med programmerbart sidekip

Multicare X – Nyeste generation af den højteknologiske intensivseng

Multicare X intensivseng – Baseret på 30 års viden og erfaring

Multicare X er den nyeste intensivseng fra LINET. Udviklingen baserer sig på 30 års erfaring hos vores producent, der samarbejder med sygeplejersker, terapeuter og forskere inden for intensiv terapi, pleje og behandling, når de udvikler nye funktioner til produkterne.

Multicare X har samme funktioner som Multicare Intensivseng med Terapifunktioner. Der er suppleret med nye funktioner, både i selve den højteknologiske intensivseng og i den helt nye version af den integrerede madras, der passer til: Opticare X.

Nyheder i Multicare X intensivseng

 • Sidekip og Trendelenburg/anti-Trendelenburg kan anvendes samtidigt og bruges f.eks. til lejring til postural dræning
 • Ny indstillingsmulighed i madrassen, der sikrer optimalt tryk ved bugleje
 • Den indbyggede røntgenpladeholder i sengebunden er suppleret med en pose til røntgenkassette i madrassen, der passer til kassetter i næsten alle størrelser
 • Nyt betjeningspanel til personalet – udviklet i samarbejde med sygeplejersker af hensyn til brugervenlighed og intuition
 • Elektrisk indstilling af sengebunden til hhv. vaskulær og fuld vaskulær position
 • Ny indstilling af madrassen, der tilpasser trykket når, når patienten bliver mere mobil
 • Ny overflade på madrassen, der er glat i midten og mere ru i siderne – gør det mere sikkert at forflytte patienten til andet leje

Multicare X intensivseng understøtter Tidlig Mobilisering

Tidlig Mobilisering af intensivpatienten er en anerkendt og anvendt praksis, der har til formål at forebygge sengelejekomplikationer, som f.eks.:

Sengelejekomplikationer hos intensivpatienten

Der er udviklet et træningsprogram, i samarbejde med terapeuter, der viser, hvordan intensiv senge Multicare og Multicare X understøtter den sundhedsfaglige indsats med Tidlig Mobilisering i fire faser: Fra patienten er helt immobil – til han kan mobiliseres ud af sengen:

Tidlig Mobilisering af intensivpatienten ved hjælp af intensivsengen

Læs mere i artiklen her, hvor du også finder videoer, der viser, hvordan der arbejdes i alle fire faser.

Du kan også se videoen her, som er optaget af CareNet Digital i forbindelse med et fagligt arrangement om Sengeleje uden mén – forebyggelse af sengelejekomplikationer med velfærdsteknologi – arrangeret i samarbejde med Alcyon og Københavns Professionshøjskole. Her demonstrerer Maja fra Alcyon, hvordan Multicare Intensivseng er udviklet konkret til at understøtte Tidlig Mobilisering af intensivpatienten.

Bedre fysisk arbejdsmiljø og forenkling af tidskrævende arbejdsopgaver

At udskifte standard hospitalssengen med en højteknologisk intensivseng bidrager på mange måder til at lette hverdagen for det specialiserede intensivpersonale og frigiver tid, som kan bruges på andre faglige opgaver.

Det gælder f.eks. de daglige vejninger, hvor den indbyggede vægt i Eleganza 4Eleganza 5, Multicare og Multicare X sørger for, at patienten vejes blot ved et tryk på en knap på betjeningspanelet.

Lejring af patienten hver 2. time understøttes af sengebundes sidekip, hvor tyngdekraften hjælper med at vende og lejre den, måske, tunge og immobile patient på en skånsom måde. Fodpedaler giver begge hænder fri til plejen og sikrer, at hænderne holdes sterile idet man undgår at skulle røre ved håndbetjeningen under de forskelllige plejerutiner.

For portørerne lettes arbejdet med at køre intensivsengen med patient og tungt udstyr afsted til f.eks. OP, fordi intensivsengen har et motoriseret 5. hjul, der hjælper til.

Multicare X højteknologisk intensivseng indstillet til postural dræningMulticare X højteknologisk intensivseng betjeningspanel med indbygget vægt

Læs mere om, hvordan Multicare intensivsenge gavner arbejdsmiljøet for det specialiserede intensivpersonale her: 93% af intensivpersonalet: At vende tilbage til en standard hospitalsseng vil påvirke vores helbred og trivsel negativt  og her: Intensiv terapisengen som HR-indsats

Liggefladens indstillingsmuligheder og sidekip letter arbejdet for sygeplejerskerne

Som de eneste intensivsenge på markedet er det, på intensivsengene fra LINET, selve liggefladen, der laver sidekip helt op til 30 grader, ikke madrassen. Dette giver, dokumenteret, højere effekt både klinisk for patienten og arbejdsmiljømæssigt for personalet, der anvender sidekippet til vendinger, lejringer, sår-tjek, lagenskifte, forflytning til andet leje m.m. Se eksempler på, hvordan i videoen her.

Intensivseng med sidekip har gavnlig effekt på det fysiske arbejdsmiljø for intensivsygeplejerskerne

Herunder ses er en række eksempler på, hvordan liggefladen kan indstilles ergonomisk korrekt for personalet, sikkert for patienten og til at understøtte de ønskede lejringer:

Multicare X intensivseng fra Alcyon - postural dræn

Takket været omvendt Trendelenbrug og sidekip kan lejet indstilles til posturalt dræn som bidrag til lungeterapien

Multicare X intensivseng fra Alcyon med 30 graders automatisk sidelejring til lungeterapi og trykaflastning

30 graders programmerbar, automatisk skiftevis sidelejring

 

Multicare X intensivseng fra Alcyon med sidekip

Sidekippet kan anvendes til at opnå næse-over-tå position ved at sænke patientens fødder længere ned mod gulvet

Multicare X intensivseng fra Alcyon - vaskulær position

Liggefladen kan indstilles til både halv og fuld vaskulær position

Multicare X intensivseng i stoleindstilling

Stoleindstillingen kan være en del af mobiliseringsindsatsen, der hjælper patienten med at vænne sig til den siddende stilling inden mobilisering ud af sengen og til stol

Multicare X intensivseng med ergoframe automatisk forlængelse af liggefladen

Liggefladen udvides automatisk når man hæver hovedgærde og laver knæ-kæk for at mindske trykket under patienten og skabe mere plads

Multicare X intensivseng fra Alcyon Trendelenburg

Trendelenburg kan anvendes i kritiske situationer og sengen indstilles til denne position ved tryk på en enkelt knap.

 

Multicare X intensivseng fra Alcyon omvendt Trendelenburg

I omvendt Trendelenburg kan liggefladen og fodgavlen bruges i den vægtbærende træning

Multicare X Intensivseng fra Alcyon med elektrisk justerbar liggefladeforlænger

Sengebunden er elektrisk indstillelig i længden (0-22 cm) og madrassens nederste luftceller kan tømmes, hvis man vil have kortest mulig liggeflade.

 

Multicare X intensivseng fra Alcyon med fodbetjening

Liggefladens højde og sidekip kan også indstilles via fodpedaler, så personalet har begge hænder fri, og sterile, til patienten

Multicare X Intensivseng fra Alcyon med ergonomiske udstigningshåndtag i øverste sengehest

Ergonomiske udstigningshåndtag i øverste sengehest, som patienten bruger ved udstigning sammen med den særlige udstigningshjælp, Mobi-lift, udstigningshåndtag

Se mere på Multicare X og Opticare X hjemmeside hos producenten.

Faldforebyggelse ved hjælp af intensivsengene Multicare og Multicare X

Vores intensivsenge Multicare og Multicare X har indbygget i sig forskellige teknologier, som ikke findes i standard hospitalsseng, og som automatisk hjælper til at forebygge fald på intensivafdelingen. Eksempler på dette er:

 • Automatiske bremser, der låser af sig selv, når sengen sluttes til strøm
 • Udstigningsalarm indbygget i sengen, der giver alarm, hvis patienten forsøger at kravle over sengehesten
 • Sensorer i sengehestene, der gør, at de ikke kan slåes ned, når man anvender sidekip eller automatisk kontinuerlig sidelejring, lungeprogrammet til lungedræn
 • Nattelys under sengen og i patientens fjernbetjening gør det også nemmere for personalet at orientere sig omkring sengen i mørke.

Multicare X højteknologisk intensivseng automatisk bremse 2 Multicare X højteknologisk intensivseng med udstigningsalarm

Mere at vide om intensivsenge

Du kan få et overblik over vores forskellige typer af højteknologiske, specialiserede intensivsenge her: Intensivsenge: Højteknologiske senge til kritisk syge patienter.

Du kan også læse mere om forskellen på en standard hospitalsseng og en specialiseret intensivseng i artiklen Værd at vide: Intensivsengen. Et komplet behandlings- og terapisystem.

Hør mere om vores implementerings- og servicekoncept

Kontakt os meget gerne, hvis du vil høre mere om vores implementerings- og servicekoncept, som vi har udviklet for at sikre, at implementering, og efterfølgende drift af Multicare X intensivsenge, bliver så enkel og effektiv som mulig for afdelingerne. Vi kan også hjælpe med finansiering, hvis det ønskes.

Vi er certificeret forhandler af intensivsenge fra LINET, og fuld implementering, undervisning m.m. er altid en del af forløbet, når vi leverer højteknologiske intensivsenge til intensivafdelinger.

Intensivsenge fra Alcyon på HMI-basen

Multicare X – Intensivseng

Multicare intensivseng

Eleganza 4 intensivseng Basic

Eleganza 5 Intensivseng