Sådan vælger du den rigtige behandlingsstol

Tips til at vælge den rigtige behandlingsstol

Behandlingsstole, patientstole og undersøgelsesstole til sundhedssektoren fås i mange forskellige varianter. Hver især er stolene udviklet til at understøtte ergonomiske arbejdsgange for det sundhedsfaglige personale og den bedst mulige komfort og fleksibilitet for patienten, der opholder sig i patientstolen.

Undersøgelsesstol og behandlingsstol elektrisk indstillelig fra Greiner hos AlcyonSMT rullebord med tablet GREINER og Alcyon    Kombineret behandlingsstol og operationslejePatientstol Sita fra Alcyon Kemoterapistol

Hos Alcyon tilbyder vi behandlingsstole, patientstole og undersøgelsesstole af det tyske kvalitetsmærke GREINER i forskellige designs med en række anvendelsesmuligheder til hospitaler og klinikker. Med unikke konfigurationsmuligheder og omfattende tilbehør sikrer vi, at vores behandlingsstole opfylder de konkrete behov hos både personale og patienter, der hvor stolen skal finde anvendelse.

For at få mest stol for pengene kan man f.eks. vurdere, om man har brug for stol med eller uden højdejustering – og hvorvidt højdejustering skal være hydraulisk eller elektrisk justerbar. For mange af vores stole fås nemlig med hver af disse muligheder:

  • elektrisk højdejustering
  • hydraulisk højdejustering
  • uden højdejustering
Behandlingsstol uden højdejustering

Med SITA-stolen og MULTILINE NEXT IT tilbyder vi to behandlingsstole, som fås uden højdejustering. Hvis der ikke kræves elektrisk eller hydraulisk løft, fås her to behandlingsstole, der begge kan indstilles til leje, af høj kvalitet til en rigtig god pris.

Behandlingsstolene uden højdejustering fås med vores sædvanlige konfigurationsmuligheder og diverse ekstraudstyr. For eksempel har både SITA og MULTILINE NEXT IT trinløs justering af ryg og ben. Med MULTILINE NEXT IT sker denne justering ved hjælp af tre motorer, som også justerer sædets vinkel. SITA-stolen har ryglæn og benstøtte, der kan justeres individuelt og trinløst for at komme i vandret position.

Sita patientstol 

Behandlingsstol med hydraulisk højdejustering

Inden for mange arbejdsområder kan manuelt højdejusterbare behandlingsstole og undersøgelsesstole med hydraulisk højdejustering være en omkostningseffektiv løsning, hvor man stadig få en behandlingsstol, der kan indstilles til vandret leje. For eksempel er den hydrauliske version af MedSeat udstyret med en 20 cm hydraulisk løftepumpe og manuel synkron liggefladejustering, som gør stolen indstillelig i rigtigt mange positioner for ergonomisk arbejdsmiljø og komfort for patienten.

Hydraulisk højdeindstillelig behandlingsstol

Behandlingsstol med elektrisk højdejustering

For at sikre en bedre komfort under behandlingen og for at lette arbejdsgange for personalet er flere af vores behandlingsstole elektrisk højdejusterbare. Det gælder for eksempel for den elektriske udgave af MEDSEAT, MEDSEAT Electric, som er elektrisk højdeindstillelig med 30 cm. Den har desuden elektrisk justering af ryg og ben og man kan selv vælge, om disse skal være udelukkende synkront justerbare eller om de også skal være individuelt justerbare. Udover betjening via fodpedal af de elektriske funktioner, fås behandlingsstolen også med betjening integreret i ryglænet.

Også alle Multiline Next-stolene fås som elektrisk højdejusterbare. De er desuden alle elektrisk justerbare i alle øvrige indstillinger, inklusiv Trendelenburg. MULTILINE NEXT AC og MULTILINE AC+ kommer desuden med batteribackup af de elektriske funktioner som standard. Batteribackup kan tilvælges til MULTILINE NEXT IT og MULTILINE NEXT DC.

Behandlingsstol til ambulant behandling

Medseat elektrisk justerbar behandlingsstol og undersøgelsesstol fra Greiner hos Alcyon

Polster og farver til din behandlingsstol

Komfort, betræk og farver. Høje standarder i form af design, materialer, teknologi og ergonomi kombineret med en fleksibilitet bygget op omkring kundens behov gør patientstole, behandlingsstole og undersøgelsesstole fra mærket GREINER til førstevalg på hospitaler og i kliniker verden over. Kombinationen af stolenes ergonomiske design og kvaliteten på polstringen giver patienterne den optimale komfort, når de sidder eller ligger ned – i nogle tilfælde endda i flere timer i træk.

Udover at det ikke lader noget tilbage at ønske med hensyn til udseende og komfort, er polsteret også robust nok til at klare daglig brug, rengøring og desinfektion.

Der er to typer betrækstof at vælge imellem: Som standard kommer patientstolen i farveserien Compact, som giver både patientkomfort og holdbarhed og fås i 20 farver, som frit kan vælges uden meromkostninger. Som alternativ kan man vælge fra den innovative Premium-serie, som sætter nye standarder med sin ultrabløde, men meget slidstærke overflade. Sammen med Preimium-betræk kan også vælges ekstra trykaflastende sæde. Premium-serien fås i 12 forskellige farver og er et godt valg, især for patienter, der skal ligge ned i flere timer.

Farvekort Behandlingsstole og Patientstole fra GREINER

Vi hjælper meget gerne med råd og vejledning

Hvis du ikke er sikker på, hvilken behandlingsstol, patientstol eller undersøgelsesstol, der er den rigtige, er vi altid klar med råd og vejledning. Send os en besked på info@alcyon.dk eller ring på vores hovednummer 69 91 80 93 og bliv stillet om til en konsulent.