Sådan vælger du den rigtige plejeseng

Sengen er, for mange, et at de allervigtigste møbler i boligen. Og det er jo helt naturligt. For tænk over, hvor mange timer af livet, vi bruger på at sove. Og hvor meget, en god nats søvn betyder for vores velbefindende næste dag.

Med alderen kan der komme lidt skavanker, og det, som før var nemt og en selvfølge, kan blive sværere at klare på egen hånd. Det kan være, det bliver svært at komme ind og ud af sengen uden hjælp? Det kan være man bliver lidt utryg og bange for at falde – enten mens man sover, eller når man skal ind og ud ad sengen. Går du og tænker på at skifte din gamle seng ud med en plejeseng, så er der nogle tanker, du med fordel kan gøre dig. Det har vi givet et overblik over her i artiklen: Sådan vælger du den rigtige plejeseng.

Design

For mange kan tanken om at skifte sin seng ud med en plejeseng var svær, fordi man forestiller sig, at plejesengen altid ser klinisk og institutionsagtig ud. Sådan behøver det ikke at være. Mange producenter af plejesenge ved godt, at de færreste ønsker, at deres soveværelse kommer til at ligne en sygestue. Når vi vælger senge til vores forretning, så vælger vi kun dem, hvor funktionalitet og hjemligt design går hånd i hånd. På billedet til højre ser du et eksempel på en af vores moderne plejesenge i hjemligt design. Gå til Moderne plejeseng i hjemligt design – klik her.

Senge med udstigningshjælp

Har du svært ved at komme ind og ud af sengen, så kan du kigge efter en seng med ud- og indstigningshjælp, f.eks. en drejeseng.

Drejesengen fungerer på den måde, at den kan ændre indstilling fra at være en seng til at være en stol, der roterer rundt med dig og hjælper dig op at sidde med benene ud over sengens side. For mange giver denne ekstra hjælp fra sengen den tryghed, der gør, at man kan blive ved med at klare sig selv omkring sengen i længere tid.

En drejeseng kan også være en hjælp for pårørende, der kan have en hård fysisk opgave forbundet med at hjælpe ind og ud af sengen. Gå til Drejeseng – klik her.

Sådan vælger du den rigtige plejeseng
Senge med ekstra lav højde

Hvis du er nervøs for at falde fra sengen, mens du sover, kan en seng med ekstra lav højde være en god ide for dig. I en seng med ekstra lav højde kan det være, det ikke er nødvendigt at sove med sengeheste slået op – noget nogle mennesker ikke bryder sig om og helst vil undgå. Når man sover i en seng med ekstra lav højde, kan man også ligge med hånden på gulvet, mens man venter på at falde i søvn og, på den måde, mærke trygheden ved, at man ligger sikkert og godt. For nogle kan det være med til at give en roligere søvn. Gå til Lav plejeseng – klik her.

Levering og installering

Tænk over, hvordan det vil passe dig bedst at få din nye seng leveret. Når du køber en seng hos os, er prisen inklusiv levering ved kantsten. Men, hvis du hellere vil have sengen leveret helt ind i huset og samlet og gjort klar, så kan du altid tilkøbe den service. Det koster kr. 1.995 eks. moms til Danmark (brofaste øer).

Om vores udvalg af plejesenge til private hjem

Hos Alcyon har vi samlet en række forskellige former for plejesenge, der, hver på sin måde, kan hjælpe dig i hverdagen. Klik dig ind på billederne og læs mere om, hvad der er særligt for dem hver især.

Eller klik her og gå til området for plejesenge til brug i private hjem.

Og husk, du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning, inden du vælger din nye plejeseng. Ring til os på +45 69918093  eller send en mail til info@alcyon.dk.