Udendørs rollator rollz motion

Kom godt i gang med at bruge rollator

Foråret og sommeren står for døren og måske overvejer du, om det er nu, du skal anskaffe dig din første rollator. Læs med her, hvor vores rollatorproducent, Rollz, giver gode råd til, hvordan du bruger rollatoren korrekt, når du går med den udendørs.

Vi håber, vi kan bidrage til, at du får mest muligt ud af din rollator og dermed også det bedste ud af den kommende lyse sæson med masser af aktivitet og fællesskab udendørs.

At træde over den mentale tærskel

At gå udendørs med en rollator for første gang kan være et stort skridt, både mentalt og fysisk. Men det er, som bekendt, vigtigt at blive ved med at bevæge sig, enten hvis man er i gang med at komme sig efter sygdom eller blot ønsker at forblive aktiv og være i god form, selvom man har gangbesvær. Her kan en rollator hjælpe, så vær ikke bange for at tage det mentale skridt, det kan være at lære at gå med rollator.

Start med at acceptere, at du har brug for et ganghjælpemiddel for at blive ved med at gå ud og være aktiv. Tænk over det positive, der følger med, når du først har vænnet dig til at bruge din nye rollator. Nemlig det, at du kan fortsætte med at gøre de dagligdags ting, du plejer i hverdagen. F.eks. handle ind, besøge venner, tage ud på aktiviteter med børn og børnebørn osv. Nøglen er at tænke på din rollator på en positiv måde, fordi den hjælper dig med at gøre alle disse ting.

Hvis det er muligt, så prøv at gå med din rollator udendørs dagligt. Vi anbefaler at du øver dig i starten sammen med en fysio- eller ergoterapeut, der målrettet kan hjælpe dig i gang med at gå rigtigt med rollatoren. Det giver en god sikkerhed og tryghed fra starten af. Tal evt. med din kommune om, hvad der findes af tilbud. Mange kommuner har f.eks. tilbud om gruppekurser, hvor man øver sig sammen med andre i at komme godt i gang med at bruge sin rollator.

Undgå at falde med en rollator

Der er en mindre risiko for at falde, når du først har lært at bruge rollatoren rigtigt, end hvis du ikke brugte rollator. Hele ideen er jo netop, at rollatoren skal give støtte. Takket være deres rollatorer går folk generelt mere og træner deres muskler, hvilket får dem til at falde mindre på grund af mere stabilitet og styrke.

Ulykker, hvor folk falder med en rollator opstår hovedsageligt, når brugerne ikke ved, hvordan de skal bruge deres rollator korrekt, og derfor er det vigtigt at lære, hvordan man gør det rigtigt. Så for at komme godt i gang, så er det altid at anbefale, at du tager ”kørelektioner” med en fysioterapeut en, to eller så mange gange, du føler, du har behov for det, før det sidder på rygraden, hvordan du går korrekt med din rollator. På den måde kan du øve dig under vejledning, og efter et stykke tid vil alt blive registreret i din ‘muskelhukommelse’, og du vil lave bevægelserne mere eller mindre automatisk uden at tænke over det. Lidt ligesom når man skal lære at cykle.

Inspiration fra andre

Læs det inspirerende blog-indlæg (på engelsk) her af den canadiske blogger Ardra Shephard:

Mobility aids don’t limit us, they liberate us

Rollator Rollz motion

Den canadiske blogger Ardra Shephard med sin Rollz Motion rollator og transportstol

Læs mere om vores rollatorer fra Rollz

Du kan læse mere om de forskellige typer af rollatorer fra Rollz her. Se f.eks. den unikke kombinerede rollator og transportstol Rollz Motion og Rollz Motion Performance, der kan bruges både som rollator til at gå med, og som transportstol, som kan bruges, hvis man får brug for hjælp det sidste stykke af vejen.

Du kan også se vores smarte Rollz Flex indkøbsrollatorer, der fås i 4 forskellige stelfarver, og som du kan bruge til at transportere indkøb hjem på en god og sikker måde.

Tilbehør til Rollz Motion finder du her – og tilbehør til Rollz Flex her.